Bij het inrichten van Château de L'Esteous en de Gîte heb ik veelal gebruik gemaakt van Brocantes en Antiekbeurzen..Dit is een dierbare hobby geworden.. heb er dan ook een grote affiniteit mee. Vooral de 'jacht' op 'verborgen' hebbedingetjes met hun 'eigen' verhaal daarachter, intrigeert mij. Op dit blog bied ik u ook een aantal Weekend Tours aan waarbij we zeker een aantal Brocantes bezoeken. Ik moet toegeven, na zo'n bezoekje kom ik altijd wel met iets thuis..een lege mand komt bij mij dus niet vaak voor. Neem de tijd om rond te kijken tussen al mijn brocantehebbedingetjes maar ook mijn eigengemaakte sieraden. Lees de laatste berichten, blader of klik op de lijst van de labels. Mocht u bij de Weekend Tours niet iets van uw gading vinden, dan kunt u middels de TOUR PLANNING SERVICE gratis een Weekend Tour "Op Maat" aanvragen. Rechtsonder van deze pagina vindt u ook een valuta-omzetter. Als u iets niet kunt vinden, schroom niet maar mail mij via één van de links, er is nog veel meer!...en zo niet, dan gaan we gewoon voor u op zoek..dat beloven wij u!

BROCANTE WEEKEND TOUR - Programma

Welkom bij onze Franse Brocante Weekend Tour.
Een weekend op jacht naar antiek, hebbedingetjes, wijnproeven, kaasjes,
bergdorpjes Pyreneeën, kortom een heerlijk genieten

......JoieLaVie en France......


Een zorgvuldige mix van brocante, tuin, château, muziek, Middeleeuws schouwspel en Franse keuken. Als uitgangspunt hiervoor zijn naast de diverse grote brocantes, beurzen en vide greniers ook de volgende festiviteiten: Middeleeuwsfeest Montaner (van zaterdag en zondag, 14 en 15 juli), Country festival in Mirande (van donderdag 12 juli tot maandag 16 juli), Jazz festival in Marciac (van vrijdag 27 juli tot woensdag 15 augustus) en de Wijnproeffeest in Madiran (dinsdag en woensdag, 14 en 15 augustus) en om enigszins een indruk te krijgen..klik hier..

Voor 2012 heb ik de volgende tours in de aanbieding:
  1. Brocante/Lourdes Tour van vrijdag 22 juni t/m maandag 25 juni 2012 
  2. Brocante/Festival Tour van vrijdag 6 juli t/m maandag 9 juli 2012 
  3. Brocante/Jazz Tour van vrijdag 13 juli t/m maandag 16 juli 2012 
  4. Brocante/Jazz Tour van vrijdag 27 juli t/m maandag 30 juli 2012 
  5. Brocante/Jazz Tour van vrijdag 3 augustus t/m maandag 6 augustus 2012
  6. Brocante/Wijn Tour van zondag 12 augustus t/m woensdag 15 augustus 2012 
U bent hier van vrijdagmiddag tot maandagochtend (m.u.v. Tour 6) Alle vervoer, logies en maaltijden zijn vanaf uw aankomst bij ons inbegrepen. Persoonlijk of kleine groepen, maximaal 6 gasten, krijgen individuele aandacht. 

Een Brocante Weekend Tour is alsvolgt:
Vrijdag

Aankomst per trein, auto of taxi. U kunt gebruik maken van onze afhaalservice van het vliegveld of station. Onze eerste lunch hebben wij in mijn huis. Dit is ook meteen een kans om elkaar te leren kennen, om te ontspannen en op te frissen. De namiddag gaan we naar het middeleeuws stadje Auch, de historische hoofstad van de Cascogne, waar we o.a. de St.Mary Cathedraal kunnen bezichtigen en het Jacobin Museum.

Avondmaal is bij ons thuis. Wij bereiden een aperitief en een 3-gangen maaltijd met wijn voor u.

Zaterdag

Na het ontbijt rijden we naar Bagnères de Bigorre, een stadje in de Pyreneeën en we bezoeken daar de regionale markt. Daar vlakbij heb je "La Mongie", een ski-oord maar ook de weg naar de Pic du Midi. Van Bagnères de Bigorre rijden we naar Lourdes en bezoeken de Bedevaartplaats in de Pyreneeën en/of naar een van de grotten; Grottes de Médous of Grottes de Bétherram.
We nemen de lunch in Lourdes in een restaurant aan de rivier. 

Een andere optie is om te gaan wijnproeven in een van de wijnkastelen in de streek Madiran. We zullen dan ook gaan lunchen in het dorpje Madiran. In de namiddag bezoeken we Brocantes/vide greniers of we kunnen een van de festivals bezoeken.

Onze avondmaal nemen we in een restaurant in Mielan of Vic en Bigorre.

Zondag

Een vroege start op zondag voor de brocante beurzen. Wij zullen zaterdagavond bij het diner beslissen hoe vroeg u wenst te beginnen. Brocante beurzen of 'foire en tout' worden in onze regio door dorpen georganiseerd. Iedereen kan dan zijn of haar spullen verkopen. Dit wordt ook wel zolder/ schuurverkoop genoemd en soms zijn er ook professionele brocante dealers aanwezig. Ik kan u vooraf niet vertellen of een fair 'geslaagd' is dat zie ik pas als ik er eenmaal ben.

Bijna alles wat ik online aan Brocante verkopen heb staan, heb ik gekocht op zo'n soort fair. Comfortabele schoenen zijn van belang. We zullen verschillende brocante/beurzen in de regio bezoeken. Wij helpen u daarbij met de vertaling en indien nodig ook met de onderhandelingen over de prijzen!
Er gaat een picknicmand in de kofferbak zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. We maken de dag zo lang als u wilt.

In de middag kunnen we naar huis terugkeren om ons even op te frissen, onze aanwinsten met elkaar te vergelijken, bij een heerlijk kopje thee met een eigengemaakte taart van het huis. Voor degenen die nog de energie hebben is het mogelijk om te gaan wandelen of te fietsen.


Avondmaal nemen wij bij ons thuis. Wij bereiden een heerlijk 3-gangen maaltijd met wijn voor u.

Maandag

Voordat u via trein/auto, vliegtuig teruggaat c.q. vertrekt, ontbijten wij nog uitgebreid met z'n allen en als afscheid presenteren wij een thee- of koffie complèt..een verrassing!

NB: optioneel voor de zaterdagen is het bezoek aan de festivals, Jazz/Country en Middeleeuws Feest, het bezoeken van Lourdes of wandelingen in de Pyreneeën. Zie hiervoor de aangeboden data. De Brocantes worden veelal op de zondagen gehouden.
Indien binnen de groep unaniem de behoefte bestaat om de Tour te veranderen, kan dit altijd in overleg worden gerealiseerd.


TOUR PLANNING SERVICE
Heeft u hulp nodig bij de planning van uw persoonlijk bijv. Brocante/Wijn/Muziek Weekend Tour? dan zijn wij, Dick & Carolien, beschikbaar om u te helpen bij het verkrijgen van de tour die u wilt. U hoeft alleen uw aanvraag met inbegrip van details, uw naam, voorkeur, uw reisdata & beschikbare tijd naar ons op te sturen en wij sturen u een gratis route PLAN


Voor informatie over de accommodatie.klik hier
Voor informatie over de tarieven. klik hier
Voor informatie over de bepalingen en voorwaarden klik hier